Izjava o varstvu podatkov

1. SPLOŠNO

Henkel Slovenija d.o.o., Industrijska 23, 2000 Maribor, Slovenija, v nadaljevanju Henkel, spoštuje zasebnostost vsakega posameznika, ki obišče našo spletno stran. Zdaj vas želimo obvestiti o vrsti podatkov, ki jih zbira Henkel in kako so uporabljeni. Izvedeli boste tudi, kako lahko uveljavljate pravice vaših osebnih podatkov. Vse spremembe te izjave o varstvu podatkov, bodo objavljene na tej strani. To vam omogoča, da se lahko kadarkoli informirate o podatkih, ki se zbirajo in o tem, kako jih uporabljamo Ta izjava o varstvu podatkov ne velja za spletne strani, dostopne preko hiperpovezav na spletnih straneh družbe Henkel.

2. ZBIRANJE, UPORABA IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Ime odgovornega subjekta: Henkel Slovenija d.o.o. Naslov odgovornega subjekta: Industrijska 23, 2000 Maribor, Slovenija Henkel uporablja osebne podatke, primarno za zagotavljanje te spletne strani za uporabnike. Do kakršne koli nadaljne obdelave podatkov, pride samo na podlagi drugih zakonskih dolžnosti ali dovoljenj, če se uporabnik strinja. Henkel shranjuje in obdeluje podatke posebej za naslednje namene: Ko uporabniki obiščejo spletno stran, Henkel samodejno zbira in hrani določene podatke. To vključuje: IP naslov ali identifikacijsko številko naprave, ki je dodeljena ustrezni končni napravi, ki jo potrebujemo za pošiljanje zahtevane vsebine (npr. Zlasti vsebine, besedila, slike, informacije o izdelkih ter podatkovne datoteke za nalaganje, itd.), dejavnost uporabnikov v okviru spletnega mesta, vrsto končne naprave, vrsto uporabljenega spletnega brskalnika, kot tudi datum in čas uporabe. Henkel hrani informacije največ 7 dni za prepoznavanje in sledenje zlorab. Henkel prav tako uporablja te podatke za izboljšave v predstavitvenih storitvah, značilnostih in funkcionalnostih ter splošnih administrativnih nalogah. Poleg tega, Henkel briše ali anonimizira uporabljene podatke, vključno z IP naslovom, brez nepotrebnega odlašanja, takoj ko ti niso več potrebni za zgoraj navedene namene. Obdelava in uporaba podatkov temelji na zakonskih določbah, ki upravičujejo te postopke ker (1) je obdelava podatkov potrebna za zagotavljanje spletne strani; ali (2) ima Henkel prevladujoč pravni interes za zagotavljanje in izboljšanje funkcionalnosti in brezhibnega delovanja spletne strani in da je prilagojen potrebam uporabnikov.

3. NADALJNJA OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

a) Tabela zahtev za potrošnike Morda ste posredovali svoje kontaktne podatke preko našega kontaktnega obrazca. Vaše podatke bomo uporabili zato, da bomo lahko odgovorili na vašo zahtevo. Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo take postopke, z utemeljitvijo, da je takšna obdelava podatkov potrebna za obdelavo vaše zahteve. Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov, na primer v okviru našega upravljanja odnosov s strankami, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je treba, da bi izpolnili zgoraj navedeni namen, ali tako dolgo, kot se to zahteva, če velja dolžnost obvezne hrambe podatkov.

b) Nagradne igre Morebiti ste posredovali svoje kontaktne podatke in svoj naslov, ko ste sodelovali v nagradni igri, ki jo od časa do časa nudimo na naši spletni strani. Vaše podatke bomo uporabili za izvedbo nagradne igre. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za razdelitev nagrad ali za izvedbo nagradne igre. Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo take postopke, z utemeljitvijo, da je obdelava podatkov potrebna za izvedbo nagradne igre. Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov, na primer v okviru našega upravljanja odnosov s strankami, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je treba, da bi izpolnili zgoraj navedeni namen, ali tako dolgo, kot se to zahteva, če velja dolžnost obvezne hrambe podatkov.

c) Testiranje izdelkov Morda ste posredovali svoje kontaktne podatke in svoj naslov, ko ste sodelovali pri testiranju izdelkov. Vaše podatke bomo uporabili za izvedbo testiranja izdelkov. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen izvedbe testiranja izdelkov. Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo take postopke, z utemeljitvijo, da je obdelava podatkov potrebna za izvedbo testiranja izdelkov. Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov, na primer v okviru našega upravljanja odnosov s strankami, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je treba, da bi izpolnili zgoraj navedeni namen, ali tako dolgo, kot se to zahteva, če velja dolžnost obvezne hrambe podatkov

d) Webinar (spletni seminar) Morda ste posredovali svoje kontaktne podatke in svoj naslov, ko ste sodelovali pri webinarju (spletni seminar). Vaše podatke bomo uporabili za izvedbo webinarja. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen izvajanja webinarja. Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo take postopke, z utemeljitvijo, da je obdelava podatkov potrebna za izvedbo webinarja. Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov, na primer v okviru našega upravljanja odnosov s strankami, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je treba, da bi izpolnili zgoraj navedeni namen, ali tako dolgo, kot se to zahteva, če velja dolžnost obvezne hrambe podatkov.

e) Ankete Morda ste posredovali svoje kontaktne podatke in svoj naslov, ko ste sodelovali pri anketi. Vaše podatke bomo uporabili za izvedbo ankete. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen opravljanja ankete. Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo te postopke, z utemeljitvijo, da je obdelava podatkov potrebna za izvedbo ankete. Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov, na primer v okviru našega upravljanja odnosov s strankami, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je treba, da bi izpolnili zgoraj navedeni namen, ali tako dolgo, kot se to zahteva, če velja dolžnost obvezne hrambe podatkov.

4. SOGLASJE/UMIK SOGLASJA

a) Henklovo upravljanje odnosov s potrošniki/strankami in spletnih skupnosti Morda ste podali soglasje, da Henkel obdela: • vaše kontaktne podatke, ki ste jih morebiti posredovali Henklu, v okviru Henklovega upravljanje odnosov s potrošniki/strankami in spletnih skupnosti za naslednje namene: • oglaševanje (po pošti, preko brskalnika, aplikacij in kot je navedeno spodaj, če je zagotovljeno dodatno soglasje), • zagotavljanje tehničnega svetovanja, npr. uporaba izdelkov ali tehnologij, • ponujanje spletnih storitev, kot so eLearning, webinarji, • komunikacija v zvezi z različnimi dogodki, Za dosego izbranih namenov lahko Henkel: - združi zgoraj navedene podatke z drugimi podatki, ki jih je Henkel po legalni poti zbral o vas, in - analizira podatke za določitev ustreznih ukrepov za oglaševanje V okviru te analize Henkel uporablja avtomatizirano metodologijo, ki pomaga pri razvrščanju potencialnih novih strank. Stiki so kategorizirani glede na njihove on-line in off-line aktivnosti. Na podlagi kategorije, v katero so uvrščeni, in lokacije, na kateri se nahajajo, se ti stiki posredujejo prodajnikom, in prejemajo različne informacije o naših izdelkih in storitvah kot tudi različen reklamni material.

b) Oglaševanje po elektronski pošti Svoje soglasje, da Henkel z vami lahko naveže stik glede ponudb, izdelkov in storitev v povezavi s Henklovimi izdelki poslovnega programa Adhesive Technologies (Lepila in Tehnologije), lahko posredujete preko elektronskega sporočila (e-mail, SMS, MMS, IM) in/ali preko telefona. Vaše podatke bomo uporabili, kot je navedeno v poglavju 4) te Izjave o varstvu podatkov, da vam zagotovimo po meri ukrojeno oglaševanje. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete za prihodnost, na primer s klikom na ustrezno hiperpovezavo, ki je navedena v potrditvenem e-mailu. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki temelji na soglasju, ki je bilo dano pred njegovim umikom.

5. VAŠE PRAVICE O OSEBNIH PODATKIH/ POOBLAŠČENEC ZA VARSTVO PODATKOV

Pravico do dostopa do svojih podatkov lahko uveljavljate kadar koli. Poleg tega, če so izpolnjene ustrezne zahteve, lahko uveljavljate naslednje pravice:

  • Pravica do popravka
  • Pravica do izbrisa
  • Pravica do omejitve obdelave
  • Pravica do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov
  • Pravica do prenosljivosti podatkov
  • Pravica do ugovora V primeru obdelovalnih dejavnosti, ki vključujejo vaše osebne podatke, ki se izvajajo na podlagi pravnega interesa podjetja Henkel, imate pravico do ugovora zoper takšni obdelavi vaših osebnih podatkov, zaradi razlogov, ki izhajajo iz vašega posebnega položaja. Henkel bo prenehal obdelovati, razen če Henkel dokaže pomembne razloge za obdelavo, ki zaslužijo zaščito, ki presega vaše interese, pravice in svoboščino ali če je obdelava namenjena za uveljavljanje, izvajanje ali zaščito pred pravnimi zahtevki.

V teh primerih ali če imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki kakšna druga vprašanja ali želje, prosim pošljite e-pošto na naslov anita.pejic.ilisevic@henkel.com ali naslovite dopis podjetju Henkel Slovenija d.o.o., s pripisom Za: varstvo podatkov, Industrijska ulica 23, 2506 Maribor, Slovenija.